Kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi mineraller yönünden zengin olan yulaf, B vitamini deposu olarak da pek çok sağlık sorununa çare olmaktadır.
Yulaf yüksek oranda lif içerir ve mucizevi tahıl olarak bilinir. Beta glukan yulaf içinde çözünebilir life verilen addır ve yulaf ezmesinin besin değeri beta glukandan gelir. Yulaf bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi kas sistemini de güçlendirir ve besler. Kan şekerine iyi geldiği bilinir. Kalp, sinir, kas ve kemik sistemleri için faydalıdır. Yorgunluk hissini gidermeye de yardımcı olur. Troid bezlerini düzenli çalıştırdığı için guatr hastalığını önlemek amacıyla da tüketilir. Mide ve bağırsakların çalışmasını düzenler, hazımsızlığa iyi gelir. Kadınların hormonal sorunlarında ve saç, cilt gibi kişisel bakımlarına da fayda sağlar.
Beta glukan kolesterol, bakteriyel enfeksiyon, kardiyovasküler rahatsızlık ve inme riskine karşı önleyici bir özelliğe sahiptir. Glisemik yükü düşük olduğundan diyabet hastaları için faydalıdır. Kan şekerini dengelemek isteyenler için iyi bir kaynaktır. Yulaf ezmesinin içinde ayrıca fosfor, potasyum, selenyum, magnezyum ve demir bulunur
Fitlif Yulaf Ezmesi Nasıl Kullanılır?
Fitlif Yulaf Ezmesi kullanarak hazırlayacağınız yulaf lapasını, şeker, süt, krema, reçel, bal, kuru ve taze meyvelerle karıştırarak sağlıklı, lezzetli ve gün boyu sizi tok tutacak kahvaltı alternatifleri hazırlayabilirsiniz.
Fitlif Yulaf Ezmesi’ni hamur işleri ve ekmek tariflerinize katabilir, çorba ve salataların üzerine serperek tüketebilirsiniz.