Arpa, buğdaygillerden olup zengin bir nişasta deposudur. Protein ve B vitaminleri yönünden de zengindir. Kilo kontrolüne destek olur.İdrar söktürür. Böbrek taşlarını dökmeye yardımcı olur.

Arpa unu tokluk hissi yaratır ve kilo kontrolüne destek olur. Sağlıklı beslenme için gerekli vitaminleri sağlamada yardımcıdır. Arpa ile üretilen gıdalar şeker hastaları için faydalıdır. Arpa unu ile yapılan ekmek kolesterolü düşürür. Bağışıklık sistemi, iskelet sistemi, kan dolaşımı, mide ve sindirim sistemi için güçlendirici etkiye sahiptir. Düşük tansiyonu dengeler.Arpa unu, katırtırnağı otu, mine çiçeği, papatya ve pekmez kaynatılarak hazırlana arpa çayı uyku bozukluklarına iyi gelir ve spazm gidermede faydalıdır. Ayrıca kas ağrısı, ağız, dil, boğaz, böbrek ve mesane rahatsızlıklarını iyileştirmede kullanılır.

Fitlif Arpa Unu Nasıl Kullanılır?

Arpa çok yönlü kullanılabilen bir bitkidir. Hem yemeği, hem merhemi, hem çayı, hem de maskesi hazırlanıp farklı hastalıklar için kullanılabilir.Her türlü hamurişi ve ekmek yapımında kullanabilir.Arpa unu, kına ve sirke ile karıştırılıp merhem yapılıp, ağrıyan ayaklara ve parmaklara sürülürse ağrıyı dindirir ve cilt mantarlarını geçirir.