Ruşeym, buğdayın işlenerek una dönüştürülmesi sürecinde elde edilir. Sayısız faydası bulunmaktadır. Buğday embriyosu olduğu için buğdayın kalbi olarak da anılır.
Lif değeri yüksektir. Tokluk hissi verir ve lezzet katar. Ancak çölyak hastaları tarafından tüketilmemesi gerekmektedir.
Fitlif Buğday Ruşeymi Nasıl Kullanılır?
Fitlif Buğday Ruşeymi, soğuk süt veya yoğurt ile karıştırılabilir, taze ya da kuru meyveye ilave edilerek zenginleştirilebilir. Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serpilerek kullanılabilir. Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, aynı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için de tercih edilir.Ruşeym tüketimi her yaş içinönerilmektedir.
Ruşeymin içeriğindeki E vitamini yaşlanma karşıtı destek sağlar ve cilde iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp hastalığı riskini azaltır, sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Ayrıca cinsel sorunların aşılmasında ve kısırlık tedavisinde etkilidir.