Fitlif Çavdar Ezmesi'ni alışkın olduğunuz kahvaltılık gevreklerinize, çorbalarınıza, her türlü fırın ürünlerinden tatlıya, tüm yiyeceklerinize ekleyerek, lif, protein ve mineral açısından öğünlerinize zenginlik katabilirsiniz

Buğdaygiller ailesinden olan çavdarın şeker hastalarına iyi geldiği ve kaynatılarak içilen çavdar suyunun pek çok rahatsızlığı önlemede kullanıldığı bilinir. İçerdiği karbonhidrat, B vitamini, protein, mineral, kalsiyum, potasyum ve demir; göz, boğaz, kan dolaşımı, cilt, tırnak ve sindirim sistemi gibi vücudun farklı bölgelerinde faydalı etkiler yaratır. Damar sertliği ve tansiyona iyi gelir.Menopoz ve menopoz sonrası dönemde kadınlarda görülen kolestrol rahatsızlıklarının kontrolü için tüketilir.