Soya unu ekmek ve diğer unlu mamullerin üretiminde kullanılmaktadır. Yağsız beyaz soya unu, hamurun su tutma yeteneğini arttırdığı için mamullerin bayatlamasını geciktirir.

Soya unu ekmek ve diğer unlu mamullerin üretiminde kullanılmaktadır. Yağsız beyaz soya unu, hamurun su tutma yeteneğini arttırdığı için mamullerin bayatlamasını geciktirir.

Protein yönünden de zengindir. Kemik erimesini önler ve çeşitli kanser türlerine yakalanma riskini azaltır.

Soya unu börekten, tatlı hamurlarına kadar pek çok üründe kullanılmaktadır. Soya unu ile yapılan yufka kolay yırtılmaz, bayatlamaz ve kuruyup kırılmaz. Yalnız yufka değil, soya unu ile yapılan diğer ürünler de geç bayatlar. Yağ çekme oranını azalttığı için kızartmalarda rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca bisküvi, hamur işleri ve bebek mamaları gibi ürünlerde de kullanılabilir.